Защо ни сполетя епидемията? Бърка ли някъде човечеството? Какво може

...
 Защо ни сполетя епидемията? Бърка ли някъде човечеството? Какво може
Коментари Харесай

Гуру Йоги Тан: Живейте живота си осъзнато

 

Защо ни сполетя епидемията? Бърка ли някъде човечеството? Какво може всеки един от нас да направи, с цел да помогне на страната си, на цивилизацията, на Земята? Отговорите от малайзийския гуру Йоги Тан пред Списание 8.

Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия. По време на духовния си път учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 години, като 7 прекарва в усамотение в медитации и пост. Последовател е на Ваджраяна будизма. Той е тантра духовник, което значи, че може да има всемирски живот. Няколко пъти е изнасял беседи в България по какъв начин да се излексуваме от болките на миналатото и да не трупаме отрицателна сила.

- Гуру Йоги Тан, за какво вирусът се появява в този момент?

- Всеки феномен, който се появява в света, първо се ражда в полето на Океана от Енергия.  Ние можем да гледаме на полето на Океана от Енергия като една мрежа от сила сред материалния свят, Майката Земя и Галактиката, и съществата, живеещи в тях. Всяко самостоятелно човешко създание е като мехурче и талази от океана. Ние сме взаимосвързани.

Качеството на нашето самостоятелно и групово схващане се повлиява от равнищата на  Сад Рипу (враговете на съзнанието), а точно:

1.Невежество

2.Желание;

3.Алчност;

4.Гордост или горделивост;

5.Завист;

6.Гняв.

Когато враговете на съзнанието са относително забележими, тогава живеем в човешкия свят, където заболяванията и вирусите постоянно ще ги има. Болестите и вирусите не се появяват единствено в този момент, те постоянно са били част от този човешки свят. Когато човечеството повдигне своята сила в Океана от Енергията, тогава то в никакъв случай няма да познае заболявания и вируси.

В този миг на боязън и групова нерешителност дано всички ние да се обърнем към насладите и провокациите на живота като едно изцяло единение. Ние всички сме талази от океана.

-Много вируси потеглят след консумация на животни. Възможно ли е това да е породено от закона на кармата, тъй като убиваме милиони животни?

-Винаги ще има вируси. Но те са и отровата, и лекарството. Те мутират и ни оказват помощ да еволюираме. Тъй като множеството хора са в царството на кармата – те би трябвало да засилят имунната си система и това е извънредно в този момент за тях. Не си губете времето в търсене на източника на отровата, оставете това на учените и на Бог. Подсилете имуната си система, останете си у дома и бъдете прагматични. Много малко са хората, които са оттатък кармата, за тях и отровата, и лекарството имат една и съща природа (основа).

 - Как страхът и стресът въздействат на разпространяването на вируса?

- Когато имате боязън и стрес, имунната ви система се отслабва, Т–клетките и другите защитни механизми отслабват. Така вирусът може да проникне във вашия организъм и да се популяризира.

- Може ли силата на позитивните мисли и медитация да помогне против вируса?

- Позитивните мисли ще оказват помощ да посрещнете настоящата обстановка по един положителен и градивен метод. Така няма да изпадате в суматоха и ще можете да се подкрепяте като едно цяло.

- Какво е най-важното нещо, което да създадем?

- Живейте живота и живота оттатък. Някои от нашите обичани може да продължат духовното си пътешестване в различен свят. На всеки от нас един ден му следва това пътешестване. Подготвени ли сме за него? Ситуацията с COVID-19 ни припомня: Живееш ли осъзнато или единствено материалистично? Грижиш ли се за фамилията си? За обичания? За компанията си? За обществото? За страната? За света? За Майката Земя?

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР